Trijumf Crne Gore u prvom od dva prijateljska meča u Antaliji...

„Hrabri sokoli“ upisali su pobjedu u prvom meču pod vođstvom selektora Roberta Prosinečkog i prikazali baš ono što je hrvatski stručnjak najavljivao – posjed lopte i ofanzivniju igru. U Antaliji je savladana Bjelorusija rezultatom 2:0, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija. Meč sa Bjelorusijom posebno će pamtiti Demir Škrijelj – ofanzivni vezista je u 66. minutu susreta zamijenio kapitena Stevana Jovetića i upisao prvi nastup u dresu nacionalnog tima. 

Od samog starta susreta naša selekcija nametnula je svoj tempo, dominirala u posjedu lopte i konstantno bila na polovini protivnika. Takav pristup donio je nekoliko prilika pred golom domaćina, pa je odbrana protivnika popustila u 27. minutu. Oduzetu loptu na sredini terena i pravovremeno dodavanje Jovetića u pogodak je jakim udarcem po zemlji pretvorio Adam Marušić.

„Sokoli“ su i nakon vođstva nastavili da drže loptu, pokušavali da nađu prostor da ugroze gol protivnika u čemu su i uspojeli u posljednjem minutu prvog dijela. Odličnu akciju po lijevoj strani u pogodak je, nakon dodavanja Andrije Vukčevića, pretvorio Nikola Krstović.

Nastavak je donio nešto odvažniju igru protivnika, koji je pokušao da ugrozi naš gol najčešće nakon kontranapada. Najbolju priliku da smanje zaostatak Bjelorusi su imali u 72. minutu, kada je zbog prekršaja Dreškovića dosuđena najstrožija kazna. Ebong je namjestio loptu na „kreč“, a na scenu stupio Mijatović – naš golman zaustavio je udarac sa bijele tačke, a zatim i pokušaj Kaplenka nakon obijene lopte.

U prvom minutu sudijske nadoknade Dušan Bakić je mogao do prvijenca u dresu ,,sokola", međutim, njegov udarac nakon solo prodora zaustavila je stativa.

Reprezentaciju Crne Gore za četiri dana, 25. marta, očekuje prijateljski meč sa selekcijom Sjeverne Makedonije. Duel koji se takođe igra u Antaliji počeće u 20:00 časova po lokalnom vremenu (18 po srednjeevropskom).

 

Bjelorusija – Crna Gora 0:2


Stadion Titanik Mardan, Antalija.
Sudija: Kadir Saglam (Turska)
Strijelci
0:1 – Adam Marušić 27’, 0:2 – Nikola Krstović 45’

Bjelorusija: Pavel Pavličenka, Sergei Krapovič (od 87. Gleb Ševčenka), Sergei Politevič, Egor Parkomenka, Denis Poljakov (od 87. Danila Nečaev), Maks Ebong (od 76. Valeri Gromika), Kiril Kaplenka, Evgeni Jablonski (od 63. Nikita Korzun), Kiril Pečenin, Denis Laptev (od 63. Maksim Kirev), Egor Karpitski (od 46. Vladislav Morozov).
Selektor: Karlos Alos.

Crna Gora: Milan Mijatović, Andrija Vukčević (od 46. Risto Radunović), Marko Tući, Marko Vešović, Marko Janković (od 66. Marko Bakić), Stevan Jovetić (od 66. Demir Škrijelj), Nikola Krstović (od 66. Dušan Bakić), Edvin Kuč, Meldin Drešković, Adam Marušić (od 82. Driton Camaj), Viktor Đukanović (od 66. Vladimir Jovović).
Selektor: Robert Prosinečki.